Owens-Illinois, Inc. investeert meer dan €50 miljoen in upgrade van Reims fabriek

Owens-Illinois, Inc. investeert meer dan €50 miljoen in upgrade van Reims fabriek

Nieuwe investeringen ten behoeve van de champagne- en premium wijnmarkt

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, investeert meer dan €50 miljoen in de modernisering van zijn fabriek in Reims (Marne), Frankrijk. Met splinternieuwe hightech apparatuur, een nieuwe indeling en additionele technische innovaties, vergroot de fabriek zijn flexibiliteit, mogelijkheden en energie-efficiëntie. Het project omvat een volledige vernieuwing van een van de twee ovens van de fabriek, alsook gloednieuwe industriële apparatuur op de aangesloten productielijnen. Naar verwachting is de upgrade halverwege 2019 voltooid. 

"Dit is een strategische investering om onze positie in de Champagne-business te versterken," zei Francois Pierrot, Country Group Executive, Zuidwest-Europa, voor O-I. “We kunnen onze klanten in het premium segment nog beter van dienst zijn door de toegenomen flexibiliteit van de fabriek en binnen het totale productienetwerk in Frankrijk.” Zodra de upgrade is afgerond, kan de fabriek in Reims flessen produceren in drie kleuren en in de volledige range van 0,2l tot en met Magnum-formaat.

Patrick Waegemakers, Segment Manager Beer, Spirits and Wines Benelux, bij O-I, zegt: “De geüpgrade Reims fabriek is ook ten gunste van de Benelux-markt voor premium wijnen, met name voor klanten die op zoek zijn naar toegevoegde waarde en diversificatie door een special ontwerp voor hun wijnflessen.”

De upgrade is tevens een weerspiegeling van de aanhoudende duurzaamheidstrend en het duurzaamheidsstreven van O-I. Als een oneindig recyclebaar product is glas een kernelement van de circulaire economie. En O-I’s investering in een nieuwe, energie-efficiëntere oven en machines zal de milieuvoetafdruk van het bedrijf verder verlagen. Meer informatie over O-I’s duurzaamheidsstreven is te vinden op http://www.o-i.com/sustainability/

Over O-I
Bij Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We houden van glas omdat het mooi en puur is, en volledig kan worden gerecycled. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten), en we zijn de voorkeurspartner van veel van 's werelds toonaangevende voedings- en drankmerken. We werken nauw samen met onze klanten, wenden onze passie en expertise aan om hun flessen iconisch te maken en we helpen hen bij de opbouw van hun merken wereldwijd. Met meer dan 26.500 medewerkers in 77 fabrieken verspreid over 23 landen heeft O-I een ongeëvenaarde wereldwijde impact. In 2018 bedroeg de omzet van het bedrijf $6,9 miljard. Ga voor meer informatie naar o-i.com.

Contacteer ons
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.